fb-logo twitter logo

Background

The owners were seeking a year-round refuge from their busy lives. They hired architect Henry Yorke Mann to design the home, and they selected Quantum Construction to collaborate with to build it. The owners wanted the residence to be situated to minimize the number of trees that had to be removed and to take best advantage of the site's natural light.

Highlights

The remote rocky island location of the site required us to transport materials and workers by boat or barge, and to use a crane to offload larger loads of materials. We collaborated extensively with both the architect and the owners, so that the home evolved, with the necessary modifications and design enhancements that we discussed and agreed upon. All parties shared a concern for sustainability, so we took steps to minimize on-site pollution, transportation fuel use, and the impact of construction on the island. We also locally sourced and milled logs harvested on the island for use during construction.

Outcomes

The spectacular residence lives comfortably in its natural surroundings, continually blurring the line between indoors and outdoors for its owners. The project has been featured prominently in many magazines, including: Canadian Homes and Cottages; AIBC/Architecture BC; Natural Home and in newspapers including The Vancouver Province; Wall Street Journal; The Globe and Mail; The National Post.